vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Friidrotts-EM 2024: Sveriges stora medaljhopp

Johannes Räihä
05 jun, 2024

Friidrotts-EM 2024 drar igång den 7 juni och håller på fram till den 12 juni i SVT. Men som alltid när det är stora mästerskap kan det vara svårt att hålla koll på vilka som tävlar och när. Många vill förstås följa våra största svenska medaljhopp, därför tänkte vi lista de tre stora svenska medaljfavoriterna.

7 juni: Daniel Ståhl – diskus

Senaste åren har Sverige rönt stora framgångar inom herrarnas diskus. Mycket tack vare Daniel Ståhl, som vid det här laget har vunnit det mesta som går att vinna. VM-guld, OS-guld, you name it. Nu ställer han upp i friidrotts-EM och chanserna till guld ser goda ut. Han rivstartar med kval redan första dagen 7 juni och tar han sig vidare är det final samma kväll. Så här ser hans schema ut:

Fredag kl. 09.35: Diskus, kvalgrupp A
Fredag kl. 10.55: Diskus, kvalgrupp B
Fredag kl. 21.02: Diskus, final

10 juni: Armand Duplantis – stavhopp

Vår allra största idrottsstjärna just nu? Armand Duplantis. Den unga stavhopparen har slagit världsrekord på världsrekord och är stekhet just nu. På Diamond League-galan senast var han nära att slå ett nytt världsrekordet – på hemmaplan, men rev dessvärre. Känslan inför EM är att det är nästintill medaljgaranti på Mondo, så missa inte stavhoppskvalet den 10 juni. Blir det final så hoppar han på kvällen den 12 juni.

Måndag kl. 10.18: Stavhopp, kval
Onsdag kl. 20.20: Stavhopp, final

12 juni: Andreas Almgren – 10 000 meter

Senaste året har en ny stjärna gjort entré på världsscenen och det är svenska löparen Andreas Almgren. Han har slagit de flesta svenska rekord man kan slå och var på Diamond League i helgen med och krigade mot världens bästa löpare på 5000 meter. Han har själv sagt att han känner sig vassare på 10 000 meter och går för guld i EM, så det blir oerhört spännande att följa. Han springer onsdagen den 12 juni, klockan kl. 21.44.

Vill du vara säker på att inte missa någon intressant tävling under EM? Besök vår sportguide där vi har ett filter för friidrott specifikt, där samlar vi allt du behöver för att hänga med!

Populära inlägg

Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.tv.nu är en del av Schibsted Media. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer