vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Cannes-pepp

Victor Bleichner
17 maj, 2013

Nu har ett av årets största filmevenemang dragit igång, den prestigefyllda och stjärnspäckade Cannes-festivalen. Jag tänkte ta tillfället i akt att lyfta fram några filmer som jag är extra peppad på.

Only God Forgives, regi av Nicolas Winding Refn

http://www.youtube.com/watch?v=HEFCN4qaYt4

Från den danska regissören som tidigare gjort Drive och Pusher-trilogin kommer den nya filmen Only God Forgives som är med och tävlar om det prestigefyllda priset guldpalmen. Filmen ser ut att bli en blodig hämndhistoria som tar plats i Thailands undre värld där Ryan Gosling spelar en gangster som gör allt för att hämnas sin bror. Ni som vill se filmen behöver inte vänta länge då den har premiär på svenska biodukar redan den 31:a maj.

The Congress, regi av Ari Folman

http://www.youtube.com/watch?v=wOzy5Zu_C4M

Med en blandning av färgsprakande animation och live action (finns det någon svensk term förutom "otecknat"?) fångade den här filmen mitt intresse. Det skadar inte heller att regissören Ari Folman också ligger bakom den mästerliga Waltz with Bashir, vi får se om han träffar rätt igen.

The Bling Ring, regi av Sofia Coppola

http://www.youtube.com/watch?v=FhFQcNRYDz0

Sofia Coppola återvänder med The Bling Ring som är baserade på en sann historia om ett gäng tonåringar som bröt sig in hos kändisar i Hollywood hills. Det är roligt att se Emma Watson utanför Harry Potter-filmerna, hon verkar ha klarat sig bra utanför Hogwarts hittills då hon förra året var med i den utmärkta filmen Perks of Being a Wallflower.

Inside Llewyn Davis, regi av Ethan och Joel Coen

http://www.youtube.com/watch?v=LFphYRyH7wc

Bröderna Coens nya film verkar vara en härligt deppig historia om folkmusikerns Llewyn Davis olycksaliga liv. I rollerna ser vi bland annat Carey Mulligan och Oscar Isaac som senast kunde ses i Drive.

Det där var ett litet utdrag ur den minst sagt stjärnspäckade festivalen i Cannes och det finns såklart mängder av lovande filmer jag inte tagit med här. Finns det någon film som ni ser fram emot?

Populära inlägg

Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.tv.nu är en del av Schibsted Media. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer