vidare till tv.nu
ANNONS
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Guldbaggegalans vinnare – här streamar du dem

Johannes
Johannes
24 jan, 2023

Nu är Guldbaggegalan över för den här gången. Den ikoniska statyetten delades ut till ett stort antal filmer, filmskapare och skådespelare. Vi har listat samtliga filmer som tilldelades en statyett som också finns att streama just nu!

En annan omtalad film är Tarik Salehs Boy from Heaven. Historien tar platsa i Kairo, Egypten, där den stora imamen kollapsar och avlider inför sina studenter på ett stort och prestigefyllt universitet i staden. Hans tomrum leder till en hänsynslös kamp för andra som vill ta hans plats. Tilldelades en bagge för bästa manus!

I kategorin Bästa manliga huvudroll så knep Jag är Zlatan statyetten. Filmen är en biografisk skildring av Zlatans liv och karriär, som började i Rosengård och ledde honom hela vägen till toppen av världsfotbollen. Ni hittar filmen nedanför.

Ruben Östlunds tokhyllade Triangle of Sadness, som bland annat kammade hem den prestigefyllda guldpalmen i Cannes, var storfavorit inför Guldbaggegalan. Och den höll för förväntningarna, kan man konstatera. Hela 6 statyetter blev det under galan och dagen efter blev det officiellt att filmen är nominerad i tre olika kategorier på Oscarsgalan. Ni som inte hunnit se filmen än hittar den här nedanför.

I dramat Comedy Queen följer vi den 13-åriga Sasha, som kämpar för att komma över sin mammas bortgång. Hon har en idé om att hon vill bli precis som sin mamma, fast tvärtom – helt och hållet. Hon rakar av sig håret, vägrar skaffa hund och vill få sin pappa att skratta. Därför bestämmer hon sig för att försöka bli ståuppkomiker.

Dokumentären Historá – Stygn för Sápmi blev tilldelad en guldbagge i kategorin Bästa dokumentärfilm. Och det är lätt att förstå varför. Historjá är en poetisk och drabbande skildring av den samiska konstnärinnan Brita Marakatt-Labba. Hennes konst beskriver den samiska kulturen, idag och historiskt, och om samernas rennäring, som i grunden hotas av den globala klimatkrisen. Finns att streama kostnadsfritt på SVT Play just nu!

Svart Krabba, som fick en Guldbagge i kategorin Bästa foto, är en actionthriller som utspelar sig i en postapokalyptisk och ett svårt krigshärjat Sverige. Under en lång, hård vinter skickas sex soldater ut över det frusna havet på ett hemligt uppdrag för att transportera ett mystiskt paket som kan få slut på kriget.

ANNONS
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy