vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Det här kommer du kunna se på SVT i höst

Victor Bleichner
19 aug, 2014

SVT har nu presenterat sina höjdpunkter för den kommande hösten. Vi var där och kollade in utbudet och här kommer ett smakprov på vad ni har att vänta.

SVT lade stort fokus på sin nya play-tjänst SVT Flow, där de presenterade en rad serier exklusiva serier för plattformen, bland annat Ginas Värld, där Gina Dirawi reser och träffar människor hon är nyfiken på och Modellflickor, som följer upp den populära serien Modellpojkar, där vi får följa med svenska toppmodellers liv bakom kulisserna.

Denna säsong har också SVT siktet inställt på att skapa höstens tävlingsprogram med Atleterna lett av Kajsa Bergvist. Inom kategorin underhållning faller också Brevfilmen där Hannah Widell vänder och vrider på relationsproblem med hjälp av band annat David Batra och Fredrik Wikingsson.

Djävulsdansen skildrar de historier som kommer från de som levt nära personer som missbrukat. I Tidsjakten ger effektivitetsexperten Petra Brask råd till de som inte får tiden att räcka till och i Sveriges städmästare är det inte mat som ska lagas, utan istället ska det tävlas mellan 28 självutnämnda städexperter under överseende av Marléne Eriksson och Marie-Louise Danielsson.

Dokumentärer har alltid varit en av SVT:s starka sidor och en av dem är Astrid, om Sveriges mest älskade författare och den tid hon levde i. Skandal har dokumenterat de stora kulturdebatterna som bland annat följde Anna Odell, Makode Linde och Lars Vilks. Cecilia Uddén, en av Sveriges mest kända utrikeskorrespondenter, får vi följa under tre år i Camelen - en film om Cecilia Uddén.

Slutligen kommer vi till drama där vi har två nya svenska produktioner från SVT, Viva Hate en serie om musik, ungdom och kärlek samt En annan tid, ett annat liv om ockupationen av den västtyska ambassaden 1975 med bland annat Rolf Lasgård och Helena af Sandeberg. Förutom det får Portkod 1525 uppföljning med en andra säsong.

När det gäller utländska inköp är det antingen extremt magert eller så kommer det fler överraskningar under hösten (och det hoppas jag verkligen). Homeland var inte med i presentationen men SVT har tidigare gått ut med att seriens fjärde säsong kommer att sändas på svensk tv endast en dag efter den amerikanska premiären! 

Två serier som nämndes under presentationen var BBC-produktionen Det blodröda fältet om tre sjuksköterskor under första världskriget och Salamander, en belgiskt thrillerproduktion som börjar med att 66 bankfack tillhörande några av Belgiens mäktigaste personer töms under ett spektakulärt bankrån.

Vill du veta mer om enskilda program och se trailers har jag sammanställt en lista på de flesta programmen nedanför.

SVT

Viva Hate (Senare i höst, tre avsnitt)

Peter Birro, som tidigare skrivit manus till bland annat Monica Z, har en ny dramaserie på gång som handlar om fyra killar som bestämmer sig för att starta ett band i 80-talets Göteborg.

Här kommer de första minuterna från serien som ser ut att blanda humor, drömmar och allvar.

Homeland (6:e okt)

Homeland

En annan tid, ett annat liv (Senare i höst, tre avsnitt)

Dramaserien En annan tid, ett annat liv är baserad på Leif GW Perssons roman med samma namn. Ockupationen av västtyska ambassaden 1975, en byk som fortfarande har fläckar. Ett olöst »bögmord« 1989. Spår som leder in i maktens nutida korridorer. Det är vad den nye Säpo-chefen Lars Martin Johansson, LMJ, får att hantera när han tillträder.

I rollerna ser vi Rolf Lassgård, Helena af Sandeberg och Claes Malmberg.

Det blodröda fältet (Start 30:e aug, sex avsnitt)

Vad är en höst i SVT utan en påkostad BBC-serie? Det blodröda fältet handlar om Kitty, Rosalie och Flora som anländer som frivilliga sjuksköterskor till ett brittiskt fältsjukhus nära fronten i Frankrike 1915. De kastas huvudstupa in i en värld som inget kunde ha förberett dem på.

I rollerna ser vi Oona Chaplin (Game of Thrones, Quantum of Solace), Alice St Clair och Hermione Norris.

httpv://youtu.be/XaUGZD2nrRY

Djävulsdansen (Start 23:e sep, tre avsnitt)

En miljon svenskar lever med någon form av beroendeproblem. I Djävulsdansen skildrar programledarna Ann Söderlund och
Sanna Lundell de medberoende, de som står vid sidan av. Båda programledarna har personlig erfarenhet av att leva nära personer som missbrukat. I den här nya programserien möter Sanna och Ann olika människor som berättar sin historia.

Sveriges städmästare (Start 4:e nov, åtta avsnitt)

Vi har sett gott om matlagningsmästare (Ja, SVT kommer också visa Det stora matslaget i år) men vem är bäst på fläckborttagning? Med ledning av Marléne Eriksson och Marie-Louise Danielsson så tävlar 28 självutnämnda städexperter om att bli Sveriges städmästare.

Atleterna (Start 23:e aug, tio avsnitt)

Höstens idrottsprogram på SVT där folk från hela Sverige fått söka. Kvar blev 24 män och kvinnor med helt olika idrottsbakgrund. Atleterna avgörs i en specialdesignad multiarena i Nyköping och deltagarna bor och tränar tillsammans i den
närliggande Atletbyn. Tv-publiken får följa deltagarnas liv och uppladdning inför tävlingarna.

Kajsa Bergqvist debuterar som programledare i Atleterna och Rickard Olsson är tävlingsledare.

Astrid - en berättelse om Astrid Lindgrens liv och tid (Start i dec, tre avsnitt)

Hon blev Astrid med ett helt land och Astrid Lindgren med en hel värld. Hennes berättelser och hennes figurer färdas över alla gränser. En dokumentärserie av Kristina Lindström som häromåret gjorde den hyllade och prisbelönta dokumentärfilmen Palme tillsammans med Maud Nycander.

SVT Flow

På SVT Flow kommer några produktioner exklusiva för plattformen.

Ginas Värld (Start 27:e aug, åtta avsnitt)

I Ginas värld reser Gina Dirawi runt i världen och träffar människor som hon är nyfiken på. Vi kastas mellan skratt och gråt, mellan spontan situationskomik och seriösa samtal om livet.

Modellflickor (Start 19:e nov, åtta avsnitt)

Modellflickor tar med publiken in bakom kulisserna i modevärlden. Vi får följa flera svenska toppmodellers liv. Tjejer som ger sig ut i en värld med stenhårda krav och fixering vid kropp och utseende.

Bathinas skilda världar (Start 6:e oktober, åtta avsnitt)

Bathinas föräldrar kommer från Syrien, hon har åtta syskon och hennes liv började i förorten. Hon blev omtalad när hon träffade Aje Philipson, en av kungens bästa vänner, och gifte sig med honom. I nya serien Bathinas skilda världar får vi en unik
inblick i två vitt skilda världar – och får även möta Bathinas föräldrar, syskon och släktingar som bor i Uppsala.

Ett härligare liv med Hannah och Amanda

I höst blir systrarna Hannah Widell och Amanda Schulman testpiloter. Allt för att knäcka koden till hur man får ett härligare liv.
Hannah och Amanda åker runt i Sverige för att bland annat övervinna rädslor, träffa ett medium, få makeovers, tyda drömmar och tänja gränserna för vad de egentligen klarar av.

Taxi

Taxi är en relationskomedi i ett baksäte, i regi av Felix Herngren med manus av Andreas T Olsson. I baksätet sitter det neurotiska paret Alice och Magnus som spelas av Jennie Silfverhjelm och Andreas T Olsson. Varje nytt avsnitt är en ny taxiresa. Till jobbet. Till parterapeuten. Till en begravning. Omständigheterna skiftar, men Alice och Magnus lämnar aldrig baksätet.

SVT2


Linda Pira & Ladies First (13:e sep)

Den 19:e maj 2014 genomfördes en unik hiphopkonsert på Dramatens stora scen, en konsert som beskrevs av både den lyriska publiken och recensenterna som historisk och ett styrkebesked för hela branschen.

På scen stod förutom rapparen Linda Pira också debutanterna Rosh, Kumba och Rawda tillsammans med mer rutinerade rappare som Cleo (Femtastic).

Camelen - en film om Cecilia Uddén (27:e nov)

Hon kallas Camelen och är den enda som tilldelats Stora Journalistpriset två gånger. Filmarna PeÅ Holmquist och Suzanne Khardalian har följt Cecilia Uddén, Sveriges Radios stridbara Mellanöstern-korrespondent, i nära tre år. Både i Kairo där hon bor med sin familj och på sommaren i huset på Öland.

Lugn i Hökarängen (3:e sep, sex avsnitt)

Lugn i Hökarängen är en serie om något så rörande alldagligt som en bokcirkel, där Kristina Lugn träffar fyra Hökarängsbor – Lexie, Anna, Rebecca och Stas – i en liten lokal för att tala om böcker. Böcker som med sin inneboende kraft borrar in i de skrymslen av ljus och mörker som finns hos oss alla.

Barnkanalen

Årets julkalender: Piratskattens hemlighet (1 dec)

Årets julkalender i SVT är en klassisk skattjaktshistoria med ledtrådar och magiska kartor, spänning och nerv, godhet och ondska.
Så beskriver regissören Anna Zackrisson Piratskattens hemlighet, som spelades in i Kroatien i våras. I julkalendern får vi följa syskonen Minna och Sam som åker med sin mamma till Orkidékusten vid Medelhavet för att fira jul.
Men den idylliska kusten är hotad och det enda som kan rädda den är om Minna och Sam kan hitta den legendariska piraten Aquilas försvunna skatt. Tillsammans med sin kusin Bianca bestämmer sig barnen för att hitta den mytomspunna piratskatten. Men de förstår snart att det även finns andra som letar efter skatten och som inte har samma hederliga avsikter…

Dunderbluffen (15:e okt, 12 avsnitt)

I Dunderbluffen får busiga barn chansen att lura skjortan av sina föräldrar. Till sin hjälp har de programledaren Ola Selmén som står beredd att hitta på bus som de vuxna sent kommer att glömma.

Kunskapskanalen

The Tipping Points (9:e nov, sex avsnitt)

Ledande klimatforskare har identifierat tolv farliga element där vi är på väg över gränsen, där vågskålen håller på att tippa över och därmed kan ha en fruktansvärd effekt på mänskligheten och vårt ekosystem. Vad innebär det, vad kan vi göra och hur ska vi fortsätta vårt arbete med den här vetskapen? En serie där Sibirien, Grönland, västra Afrika, Himalaya och Tuvalu utforskas.

Rawfood inför rätta (7:e okt)

Dokumentär om en mamma och hennes sons vardagsliv i Nederländerna. Francis är övertygad om att hon erbjuder sonen Tom den bästa kosten, så kallat rawfood. Men skolan och sjukvården ser den strikta kosthållningen som ett problem och anser att Tom inte växer som han bör. Myndigheterna blandar sig i, och fighten tar vid i rätten.

Vad tror ni om hösten i SVT? Topp eller flopp?

Populära inlägg

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy