vidare till tv.nu
ANNONS
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Leonardo DiCaprios 6 bästa filmer

Johannes
Johannes
12 jan, 2023

Leonardo DiCaprio tillhör en av världens mest respekterade och kända skådespelare just nu. Han har en gedigen och lång karriär med flera stora filmer bakom sig och ett flertal Oscarstatyetter hemma i pokalskåpet. Vilka är hans bästa insatser på vita duken? Vi har listat våra sex favoriter.

Alla är vi bra på något. Frank Abigail var bra på det mesta – framför allt att lura folk runtomkring honom. Som 19-åring hade han hunnit med att lura sig till miljontals dollar, ett pilotcertifikat, jobbat som barnläkare och som advokat på en ansedd firma. En klassisk film med Leo DiCaprio i huvudrollen.

Under en expedition i den amerikanska vildmarken attackeras Hugh av en björn och lämnas att dö. I sin kamp för överlevnad blir han bedragen av sin vän. I jakt på upprättelse i den bittra vintern drivs han av ren vilja och kärlek till sin familj. The Revenant var nominerad i hela 12 kategorier under Oscarsgalan 2015 – och vann tre statyetter, bland annat vann Leonardo DiCaprio i kategorin Best Actor.

Jag är svag för thrillers, men är det något som får knäna att vika sig är det bra psykologiska thrillers. Shutter Island är en sån film. Leonardo DiCaprio iklär sig rollen som kriminalkommissarien Teddy Daniels, som beger sig till en ö där mentalsjukhuset Ashecliffe ligger, i jakt på försvunna patient 67. Välgjord, välspelad och framför allt svår att förutspå. Det är en oslagbar kombo.

Titanic (1997)

En film som de flesta förmodligen redan sett, men som också kan ses hur många gånger som helst. Titanic – historien om den katastrof då det osänkbara skeppet sjönk i Nordatlanten och drygt 1500 personer gick bort. Men det döljer sig så mycket mer i den här berättelsen än så. Vi får se hur den fattiga, unga mannen Jack möter överklasskvinnan Rose och en obrytbar kärlek uppstår.

Inception (2010)

Tjuven Cobb (Leonardo DiCaprio), som till vardags stjäl viktiga företagshemligheter genom folks drömmar och undermedvetna, tvingas till att göra någonting nytt: plantera idéer i någons medvetande. Inception är en maxad och komplex actionfilm som utforskar det mänskliga sinnet.

The Departed (2006)

The Departed utspelar sig i södra Boston, där Costigan (Leonardo DiCaprio) och Sullivan (Matt Damon) spelar två utexaminerade poliser, helt ovetandes om varandras existens. Den ena ingår i polisens specialenhet och infiltrerar stans irländska gangsterverksamhet, medan den andra infiltrerar polisens verksamhet för irländarnas räkning. En mullvad + en undercoverpolis = spänning. De båda inser snabbt att det finns en läcka och det blir en kamp med klockan om vem som avslöjar vem först.

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy