vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Modemetropolen Skansen

Victor Bleichner
25 jun, 2013

Uppladdningen inför säsongspremiären av Allsång på Skansen är i full gång här hemma. När jag blickade bakåt i tv-arkivet kunde jag inte hjälpa att lägga märke till moderesan Allsången på Skansen gjort, se för er själva:

1979 sänds den första allsången i tv. Lägg märke till både allsångsledare Bosse Larsson, Thore Skogman samt publikens vida kragar och kavajslag, de kraftiga bågarna och damernas pudelpermanenter.

Ett drygt decennium senare, 1991, fortfarande med Bosse Larsson vid rodret har modet tagit en seriös vändning. Lasse Berghagen och Sickan Carlsson visar stolt upp sina överdimensionerade axelvaddar, och publiken ser ut som ett stort färgglatt hav av färgglada träningsoveraller.

Ytterligare 10 år senare, år 2001 har Lasse Berghagen tagit över stafettpinnen som allsångsledare. På Björn Skifs bakgrundsdansare och tjejerna i publiken ser vi magkorta linnen, smala ögonbryn och bootcutjeans. Herrarna bär lösa skjortor och en tydlig trend för männen verkar vara de onaturligt blekta slingorna i håret.

2011 slår glamouren i taket! Genom publikhavet löper röda mattan, den tidigare pensionärspubliken har blandats upp med skrikande tonårsfans och damerna är brunbrända med hollywoodsvall. Allsångsledaren Måns Zelmerlöw underhåller i slimfit-kavaj med Danny Saucedo och i smoking tillsammans med Loa Falkman, Björn Skifs och Peter Jöback.

Jag ser fram emot vad kvällens startfält med Gyllene Tider, Zara Larsson och Carola i spetsen har att bjuda på både i klädväg och artisteri!

// Therese

Populära inlägg

Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.tv.nu är en del av Schibsted Media. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer