vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Officiellt: här är Melker och Tjorven i nya ”Saltkråkan”

Johannes Räihä
03 jun, 2024

Astrid Lindgrens Vi på Saltkråkan är en tidlös klassiker och har setts av miljontals svenskar under åren. En ny tolkning är på gång på SVT – nu vet vi vilka som spelar farbror Melker och Tjorven.

Det är alltså runt 60 år sedan originalserien hade premiär, där flickan Tjorven, hunden Båtsman och den klantiga Melker Melkersson stod i centrum. Nu påbörjas alltså inspelningarna av den nya tolkningen, som kommer att utspela sig i svensk nutid, men samtidigt behålla ursprungskänslan och originalets DNA.

Vi på Saltkråkan är en skildring av barns ändlösa lek och en kärleksförklaring till skärgården och sommaren. Givetvis är det en konstnärlig utmaning att modernisera en sådan här klenod, men vår förhoppning är att detta kommer att glädja både barn och föräldrar under lång tid framåt, säger Eva Beckman, programdirektör SVT.

I rollen som Tjorven får vi se nykomlingen Vega Åhman, medan Melker spelas av Henrik Norlén, som vi känner igen från filmer som Midsommar och ett flertal Johan Falk-filmer med mera.

Det blir sommaräventyr med förvecklingar, missförstånd och dråpligheter som uppstår mellan öborna och de gästande stadsborna, men också med en varm gemenskap som växer fram trots olikheterna.

Eva Beckman gläds över att inspelningen av nya Vi på Saltkråkan nu inleds:
Saltkråkan har ju en alldeles särskild plats i mångas hjärtan, den har blivit själva sinnebilden för den svenska sommaren. Jag är övertygad om att den nyinspelade Saltkråkan kommer att hitta nya generationer av barn som kommer att älska humorn och värmen i den här berättelsen.

Vi på Saltkråkan kommer delas upp över 6 avsnitt och har premiär på SVT och SVT Play någon gång under 2025. Vi håller er uppdaterade när vi vet mer.

Populära inlägg

Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.tv.nu är en del av Schibsted Media. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer