vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Rysligt och mysigt – Halloweenfilmer för hela familjen

Johannes Räihä
27 okt, 2023

Hösten är här: löven både byter färg och faller av, temperaturen tickar nedåt och soltimmarna blir färre. Det låter kanske värre än vad det är, för med hösten kommer även Halloween – en högtid då vi tycker att man ska samla nära och kära för gemensam filmtittning! Vi har gjort en lista med Halloweenfilmer som passar för både de yngre och äldre, så att man kan njuta av underhållningen tillsammans.

I det här animerade äventyr följer vi den unge Miguel, som drömmer om att bli lika bra på gitarr som Mexikos mest berömda musiker Ernesto de la Cruz. Men Miguels familj har helt förbjudit musik i generation efter generation. Miguel trotsar förbudet, och upptäcker ett gammalt släktmysterium vilket leder till att hans familj återförenas. Ett mångbottnat musikäventyr med fint budskap och härlig musik

Disney slog på stort med detta fartfyllda äventyr om den legendariska familjen Clyde som fick streamingpremiär under julhelgen 2022/2023. Tre generationer ger sig av på en resa till en plats fylld med mysterier. En lite mer medveten barnfilm från Disney där det ryms både modiga flickor och mjuka pojkar och en hel drös action och fantasi.

TILL FILMEN – En annorlunda värld

Nelly och hennes hund London ska tillbringa höstlovet hos sin morbror Hannibal. Men det visar sig att Hannibal inte lever det lugna liv som hon trott - han är en monsteragent! Nelly är snart omgiven av vampyrer, spöken, varulvar och Frankensteinare och dras in i ett gastkramande äventyr där allt hon tidigare trott på sätts på prov. En perfekt Halloweenfilm för familjen!

Den missförstådde pojken Norman har förmågan att tala med de döda. Han kontaktas därför när den lilla staden måste räddas från en uråldrig förbannelse. Norman tvingas möta både zombies, häxor och idiotiska vuxna under sitt uppdrag.

När högtflygande pumpalyktor och ett gigantiskt pumpahuvud hotar Crystal Cove slår sig Scooby-Doo och gänget ihop med vetenskapsmannen Bill Nye och mörkrets prinsessa Elvira för att lösa mysteriet.

Under 90-talet gjorde Hokus Pokus stor succé. Nu är Sanderson-häxorna tillbaka i Salem på nytt – och de är ute efter hämnd. Återigen är det med Bette Midler, Sarah Jessica Parker och Kathy Najimy i huvudrollerna. Ett givet val i listan med Halloweenfilmer förstås!

Den här klassiska stop motion-filmen från 1993 har 8.0 i IMDb-betyg och är regisserad av ingen mindre än Tim Burton. Vi får följa vi Jack Skellington, den spinkige kungen av Halloween Town, som kidnappar jultomten och planerar att ge kusliga julklappar till alla barn. K

När Victor förlorar sin hund Sparky bestämmer han sig för att försöka återuppväcka sin vän med hjälp av vetenskapens krafter. När Sparky smiter ut så inser snart hela staden att det kan innebära stora problem när man tar vetenskapen i egna händer. En kritikerhyllad film fylld av kärlek till 50-talets monsterfilmer.

Den här 30 minuter långa filmen baserad på en bok med samma namn, blev nominerad till en Oscar i kategorin Bästa animerade kortfilm. Den utspelar sig i skogen och handlar om en mus, som med sin list lyckas undvika att bli uppäten av både orm, ugglan och räven. Hur? Genom att fantisera ihop en historia om Gruffalon. En riktig pärla som handlar om att list kan övervinna styrka.

En föräldralös pojke får veta av en spåkvinna att en elefant ska hjälpa honom att hitta sin förlorade syster. Problemet är att det inte finns några elefanter i hans stad… Pojken kommer att behöva utföra tre till synes omöjliga uppdrag för att få tag på en. Trollkarlens elefant är en vacker berättelse om hopp och motståndskraft och att uppnå saker som du trodde var omöjliga.

Ny Disneyfilm som passar både stora som små! I en stad där eld-, vatten-, jord- och luft-innevånare bor tillsammans får vi följa det något udda paret Brinnie och Vadar. En eldfängd tjej och en avslappnad ”flyta med strömmen”-kille. Det visar sig att man kan passa bra ihop – trots att man är varandras motsatser.

Du hittar ännu fler halloweenfilmer för familjen nedanför i vår samling!

Populära inlägg

Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.tv.nu är en del av Schibsted Media. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer