vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Streamingexperten: 3 nya serier som jag älskar just nu

Johannes Räihä
07 maj, 2024

Vårväder, solsken och massvis med bra serier. Maj månad har startat på bästa sett med andra ord. Vad tittar jag på just nu? En välbalanserad cocktail. För det är inte ofta en serie blir både omtalad och omdebatterad på sättet ett av mina nedanstående tips har blivit senaste veckorna. Dessutom plockar jag med en sci-fi-succé som kanske flugit lite under radarn för vissa och en annan ny titel som kanske har den högsta kreativa verkshöjden av alla på Netflix. Här är 3 serier jag älskar just nu.

Senaste veckan har det varit mycket snack om Netflix nya verklighetsbaserade stalker-drama Baby Reindeer, som baseras på komikern Richard Gadds upplevelser. Serien utspelar sig i London och kretsar kring bartendern Donny, som försöker slå igenom som komiker. När han en dag bjuder en okänd kvinna på en kopp te leder det till oanade konsekvenser – hon börjar stalka Donny. Hennes besatthet riskerar att skada båda och rör upp saker ur Donnys mörka förflutna. Med en så välskriven dialog och ett så trovärdigt berättande är det omöjligt att inte beröras. Oerhört stark tittning.

Baserad på tv-spelet med samma namn var det förra veckan premiär för den postapokalyptiska äventyrsserien Fallout. I den ser vi hur en kärnvapenkatastrof ödelägger världen som vi känner den – och tvingar ner de överlevande i underjordiska bunkrar. Drygt 200 år senare följer vi den unga kvinnan Lucy, som väljer att bege sig upp till den outforskade ytan för att leta rätt på sin bortrövade pappa. Där möts hon av allt från enorma monster, prisjägare, genförändrade djur och kannibaler. Det är rörigt, älskvärt, fartfyllt och långa stunder en väldigt rolig serie. Inte lika allvarstyngd och mörk som apokalyptiska serier brukar vara. Ge den en chans – jag tror inte du kommer ångra dig.

Patricia Highsmiths roman The Talented Mr. Ripley från 50-talet får nytt liv igen. Den här gången i serieform – dessutom helt och hållet berättat i svartvitt. Historien känner säkert en del av er till: bedragaren Tom Ripley beger sig till Italien för att hämta hem en rikemansson, men lockas istället av det lyxiga, bekymmersfria livet och blir istället kvar. Därifrån tar allt en lite oväntad vändning. Till skillnad från sina förlagor är Netflix åtta delar långa serie mörkare, lite ruffigare och det ligger ett härlig noir-skimmer över serien. Inte lika soligt med andra ord. Andrew Scott passar faktiskt perfekt i rollen som Tom Ripley, vilket i slutändan är den stora behållningen.

Vill du hitta ännu fler serier? Besök gärna vår streamingguide. Där kan du använda vår smidiga filterfunktion och hitta serier och filmer baserat på allt från årtal till IMDb-betyg.

Populära inlägg

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy