vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

5 bästa julfilmerna någonsin – enligt tv.nu-användarna

Johannes Räihä
12 dec, 2023

Det finns hundratals, eller säker tusentals julfilmer att se. Men vilka är sevärda? Ja, det finns säkert flera sätt att se det på. Men vi på tv.nu ville veta vilka ni tittare gillade allra mest – för det är väl det som är det viktigaste i slutändan? Så vi gick ut med en undersökning och frågade hundratals av våra läsare och tv.nu-användare. Här är de fem mest populära julfilmerna.

En omedelbar hit när den kom ut 1990 men som känns tidlös. En film som är ett måste under jultiden för stora som små. Budskapet är: Lämna aldrig dina barn ensamma hemma under jultiden. Kevin blir kvarlämnad av sin familj när de ska åka till Paris för att fira jul. Några inbrottstjuvar tar tillfället i akt för inbrott. Men självfallet bjuder Kevin på mer motstånd än vad skurkarna kan föreställa sig. Ensam hemma blev framröstad som den bästa julfilmen av alla av er läsare!

I den här klassiska rullen får vi se tio separata romantiska historier vävas samman i ett kärlekscrescendo. Om du vill ha en lättsam feel good-film så är det svårt att hitta filmer som passar bättre än den här.

Det svarta fåret i listan bjuder på lite mindre julbudskap och istället en rejäl dos action. Die Hard är kanske den mest ikoniska actionfilmen genom tiderna, men hur passar den in i en lista av bästa julfilmer? För det första utspelar den sig på julafton, men det är inte bara därför den gled in på tredjeplatsen. Filmen handlar också om självuppoffring, starka familjeband och sen skadar det inte att ta ner några terrorister på vägen.

En klassisk julkomedi där vi får möta Grinchen. En lurvig, grön varelse som hatar julen över allt annat. Han bestämmer sig för att ta sig ner till byn Vemdalen, där folket är i full färd att förbereda sig inför julfirandet, för att förstöra julen en gång för alla.

Två kvinnor, på olika ställen i världen, lyckas genom en slump komma i kontakt med varandra. De bestämmer sig för att byta hem med varandra över julen – det leder till oväntade möten. En riktig julfavorit hos många med otroligt starka namn i huvudrollerna – Kate Winslet, Jack Black, Cameron Diaz och Jude Law.


I vår streamingguide hittar du tusentals filmer och serier för alla humör – så besök gärna den här!

Populära inlägg

Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.tv.nu är en del av Schibsted Media. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer