vidare till tv.nu
ANNONS
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

5 dystopiska serier att streama – våra favoriter

Johannes
Johannes
16 jan, 2023

Även om man många gånger bara vill lägga sig ner, kolla någon härlig feelgood-film och koppla bort allt som tynger en, så finns det ändå stunder då man känner helt tvärtom. Då man vill ha spänningen, dystopin och mörkret. Här är 5 apokalyptiska serier du absolut inte bör missa.

The Rain var Netflix första skandinaviska produktion och i dagsläget finns det tre säsonger att streama. Den apokalyptiska serien handlar om ett giftigt regn som utplånar stora delar av befolkningen i Skandinavien och hur två syskon tvingas göra allt för att överleva. Det handlar inte enbart om att söka skydd – utan också svar på vad som egentligen har hänt. I huvudrollen ser vi bland annat svenska Alba August.

Margaret Atwoods dystopiska drama har vi under fem säsonger fått följa huvudkaraktären June Osbornes kamp för frihet. I den fiktiva staten Gilead, forna USA, råder totalitarism. De fåtal kvinnor som fortfarande har kvar förmågan att bli gravida blir förslavade i de styrandes familjer. Men det finns ett motstånd – och det växer sig allt starkare.

The Last of Us är baserat på ett tv-spel som hade premiär 2013, utspelar sig i en närstående framtid där ett virus har förvandlat hela USA till en apokalyptisk zombiezon. En av de få som lyckats överleva är Joel, som får i uppdrag att skydda och transportera en flicka vid namn Ellie till en annan stad. Varför? Jo, för att det visat sig att hon är immun mot viruset och kan vara nyckeln för att ta fram ett vaccin. Men vägen dit är full av både zombies och andra överlevare – som är fientligt sinnade. En av årets stora premiärer – hittills.

I miniserien Station Eleven har ett virus raderat ut stora delar av befolkningen. Under seriens gång får vi följa flera parallella människoöden i deras försök att bygga sig en tillvaro efter pandemin.

Förra året tog den surrealistiska, dystopiska och filosofiska teknikthrillern Severence världen med storm. Den utspelar sig till stora delar på det mystiska företaget Lumen Industries. För att godkännas som anställd på företaget måste man utsättas för ett kirurgiskt ingrepp i hjärnan, där man sår split mellan mellan det privata jaget och arbets-jaget. Så när du är hemma om kvällarna har du ingen aning om vad du gjorde på jobbet under dagen och vice versa. I fokus hamnar Mark, som börjar ifrågasätta sitt liv och sin omgivning.

ANNONS
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy