vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Bäst just nu – 6 omtalade filmer att streama

Johannes Räihä
15 mar, 2024

Vi har samlat fem filmer som du absolut inte missa – dels ett par omtalade och rykande färska filmer, men också en äldre rulle du eventuellt kan ha missat men som nu kommit till SVT Play. Drama, komedi, kärlek i en salig blandning. Unna dig en mysig filmkväll i veckan med dessa nya filmer att streama!

I veckan blev en av årets mest omtalade filmer tillgänglig att streama på Disney+: Poor Things. Flerfaldigt Osarsbelönad på galan förra helgen, omdebatterad och älskat drama med Emma Stone i huvudrollen. Historien kretsar kring en ung flicka som dör, men som väcks till liv av en vetenskapsman. Problemet är bara att hon vaknar upp i en vuxen kropp, vilket gör att hon måste lära sig livet och utforska vuxenvärlden.

Stranger Things-stjärnan Millie Bobby Brown gör ett nytt dyk ned i fantasyvärlden. För den 8 mars var det premiär för den mörka fantasyhistorien Damsel. Filmen kretsar kring en ungmö som gifter sig med en prins – bara för att inse att kungafamiljen vill offra henne till gudarna för att återbetala en uråldrig skuld. Hon kastas ned i en grotta med endast en eldsprutande drake som sällskap, vilket gör att hon måste använda all sin list för att överleva.

Den stora vinnaren på Oscarsgalan 2021 blev dramat Nomadland som kammade hem hela tre statyetter. I den får vi se hur en kvinna lämnar allt efter den ekonomiska krisen och beger sig ut på vägarna i sin bil, som en modern nomad. Det är en stillsamt berättad historia stöpt i melankoli och vackra vyer – som toppas med dramadrottningen Frances McDormand i huvudrollen. Finns på SVT Play just nu.

4. Wonka

Roald Dahls klassiska Kalle och chokladfabriken fick en spin-off nyligen. I den nya filmen så får vi se hur det gick till när den excentriska uppfinnaren, magikern och chokladmakaren blev till den älskade Willy Wonka vi känner till, som i den här rullen spelas av Dune-bekanta Timothée Chalamet och har hyllats av kritiker, som bland annat fick fyra av fem plus av Aftonbladets filmexpert Jens Peterson.

Christopher Nolans mästerverk kretsar, inte helt otippat, kring atombomben och dess uppfinnare – fysikern Robert Oppenheimer. Hans monstruösa skapelse kom att förändra inte bara hans liv, utan också hela den värld vi lever i. Åtta Oscarsstatyetter blev det totalt – så se till att streama filmen här nedanför. Finns att streama på iTunes, Viaplay, SF Anytime. Den kommer gå att streama på Skyshowtime från och med 21 mars.

17 januari var det streamingpremiär för den omtalade sci-fi-thrillern The Creator. Den utspelar sig 50 år in i framtiden, där människan har hamnat i krig med en artificiell intelligens. Vi följer vi en härdad krigsveteran som ger sig ut för att hitta sin försvunna fru – och ta sig in bakom fiendens linje.

I vår streamingguide hittar du tusentals filmer och serier för alla humör – så besök gärna den här!

Populära inlägg

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy