vidare till tv.nu
ANNONS
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

8 bra serier med max 30 minuter långa avsnitt

Johannes
Johannes
18 okt, 2022

Många tycker det härligt med långa avsnitt när man kollar en bra serie. Men vi tycker det är gravt underskattat med korta avsnitt. Inte helt sällan sätter man sig ju ner och kollar på något när man ska äta en lunch lite snabbt, eller innan man ska iväg någonstans. Då passar en serie med korta avsnitt perfekt. Vi har listat ett gäng serier som passar för just såna stunder.

Komediserien Modern Family har sedan starten 2009 blivit en riktig klassiker. Där får vi se hur en stor, men spretig familj går genom livets alla faser tillsammans: kärlek, sorg, glädje och frustration. Det är fullt av liv och lovar garanterat en hel del skratt. Mer lättsamt än så här blir det inte!

I den här animerade komediserien för den lite äldre publiken får vi följa den galna, alkoholiserade och gränslösa vetenskapsmannen Rick och hans 14-åriga barnbarn Morty. Deras osannolika äventyr, som ibland sträcker sig långt utanför både vårt solsystem och vårt universum.

Arrested Development handlar om den dysfunktionella familjen Bluth och hur allt förändras när familjens överhuvud, George Senior, åker in i fängelse efter att ha förskingrat pengar. Mellansonen Michael tar tag i taktpinnen och tar ansvar för både firman och familjen och försöker få saker och ting och gå ihop. Men det är inte alltid så lätt i en familj som är, minst sagt, speciell.

The Bear är ett klaustrofobiskt kockdrama i åtta delar. Vi följer den unga, prisbelönta gourmetkocken Carmen som flyttar hem till Chicago för att ta över sin familjs smörgåsrestaurang efter att den skuldsatta brodern tagit livet av sig. Det är en konstant bultande stress. Det är intensivt, klaustrofobiskt och fullkomligt briljant.

Ted Lasso är en perfekt serie att streama när man är på humör för något lättsmält. Serien handlar om just Ted Lasso – en framgångsrik coach inom amerikansk fotboll. Från ingenstans får han ett toppjobb som tränare för ett fotbollslag i engelska Premier League, trots att han inte kan ett dugg om fotboll. Trots ett svårt jobb och tveksamma, skeptiska supportrar gör Ted allt han kan med sin livsbejakande och positiva inställning.

Hennes mamma har gått bort, hennes pappa har blivit tillsammans med hennes obehagliga gudmor. Bästa vännen tog livet av sig av misstag och livet är känslomässigt kaos. I brittiska Fleabag väver skaparen Phoebe Waller-Bridge samman livets avigsidor till en högst sevärd mörk komedi där hon också spelar huvudrollen.

På tal om mörka komedier så har vi ytterligare en serie som passar perfekt under lunchrast eller när du vill se något men har lite ont om tid. I den följer vi två tonåringar – en som tror sig vara psykopat och en äventyrslysten rebell – som ger sig ut på en fördömd resa.

I den mörka brittiska komediserien After Life får vi följa en skribent på en lokaltidning som nyligen förlorat sin fru i cancer. Efter hennes bortgång försöker han komma över hennes död genom att bete sig så otrevligt att de som försöker hjälpa honom ska ge upp. Serien är skapad av skådespelaren och komikern Ricky Gervais, som också spelar huvudrollen i serien.

Populära inlägg

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy