vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Efterlängtade premiärer i september – filmer och serier

Johannes Räihä
04 sep, 2023

Vi befinner oss i början av september och det är läge att se vad vi har för härliga streamingpremiärer framför oss närmsta veckorna. Vi har plockat ut fem serier och fem filmer som vi ser fram emot – där det blir allt från feelgood-dokumentär med Ryan Reynolds till omtalad skräckfilm.

Filmer

En dag och en halv – 1 september

Den 1 september var det premiär för svenska thrillern En dag och en halv, som är skådespelaren Fares Fares regidebut. Filmen kretsar kring en man vid namn Artan som bestämt sig för att få återförenas med sin dotter – genom att kidnappa sin ex-fru Louise. I rollerna ser vi Alexej Manvelov och Alma Pöysti. Premiär 1 september.

Den lilla sjöjunfrun – 6 september

I princip alla har väl sett Disneys klassiker Den lilla sjöjungfrun från 1989. I år dök en ny version av filmen upp, där vi återigen får följa med i berättelsen om Ariel, kung Triton, Ursula och prins Eric. Den hade biopremiär så sent som i slutet av maj i år, den 6 september blir det tillgänglig att streama på Disney+.

M3GAN – 13 september

I den omtalade skräckisen M3GAN så får vi se hur ett leksaksföretag jobbar på att skapa en docka med artificiell intelligens, tänkt att vara stöd, lärare och följeslagare till barn. När dockans skapare, Gemma, plötsligt får vårdnaden över sin 8-åriga systerdotter beslutar hon att testa att para ihop sin prototyp med barnet – vilket får ödesdigra konsekvenser.

Dags för danskt kostymdrama! I Ehrengard: The Art of Seduction får vi se hur självutnämnd kärleksexpert blir anställd av en hertiginna för att hjälpa sin introverta och timida son att hitta en fru och därmed säkra tronföljden. Men det visar sig att han kanske inte är en sån expert som han påstår sig vara.

The Wonderful Story of Henry Sugar

Den brittiska författaren Roald Dahl känner många igen för verk som Kalle och Chokladfabriken, Matilda och Fantastic Mr. Fox. I September är det premiär för en filmatisering av hans bok The Wonderful Story of Henry Sugar. Den kretsar kring en man som se in i framtiden och se igenom föremål, som bestämmer sig för att dra nytta av sin gåva – genom att fuska i spel och dobbel. Premiär någon gång i september på Netflix.

Serier

The Wheel of Time – 1 september

Ända sedan Game of Thrones gjorde succé har de stora bolagen och streamingjättarna letat efter nästa stora fantasy-succé, men utan att riktigt lyckas. Amazon Prime gav sig in i kampen med serien The Wheel of Time, som återvänder för säsong 2 den 1 augusti. Själva serien är baserad på en romanserie med samma titel och är i sann fantasy-anda en kamp mellan det goda och det onda. Draken mot mörkrets furste. En strid om jordens öde. Det är storslaget, magiskt och förtrollande tittning.

Welcome to Wrexham – 12 september

I Disney+ dokumentärserie Welcome to Wrexham så får vi se Hollywoodstjärnorna Ryan Reynolds och Rob McElhenney ta ett stort beslut – nämligen att köpa den klassiska fotbollsklubben Wrexham. En klubb som under årens gång fått det allt tuffare och som nu spelar långt ner i seriesystemet. Men kan stjärnorna få ordning på klubben och få in den i en ny storhetstid? Första säsongen blev oerhört populär, nu är det snart dags för säsong 2.

The Morning Show – 13 september

Under första säsongen av The Morning Show fick vi se hur nyhetsankaret Alex Levy får reda på att hennes ankarkollega Mitch Kessler fått kicken på grund av sexuella trakasserier, vilket gör att hon tvingas bearbeta det hela och samtidigt göra allt för att få behålla sitt jobb. Ett vågat och osminkat porträtt av den moderna arbetsplatsen. Nu närmar sig den tredje säsongen av den stjärntäta serien med bland annat Reese WitherspoonJennifer Aniston och Steve Carell på Apple TV+.

Sex Education – 21 september

Den 21 september är det premiär för den fjärde säsongen av Netflix populära dramakomedi Sex Education. I serien får vi återigen följa Otis i hans roll som inofficiell sexrådgivare på skolan. I vanlig ordning blir det kärlek, intriger och en hel del drama.

Taelgia – 22 september

I den här nya spännings- och dramaserien följer vi en ung man – Gabriel – vars pappa spelade bort sitt hem, vilket tvingade familjen att flytta till Ronna i Södertälje. Där börjar Gabriel umgås i fel kretsar och blir snart en del av ett kriminellt nätverk. Talegia har premiär den 22 september!

På tv.nu kan du alltid hitta ännu mer att streama. Det finns en otroligt smidig funktion där du kan filtrera fram filmer och serier baserat på exempelvis årtal, genre, IMDb-betyg och mycket annat. Ta dig en titt här!

Populära inlägg

Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.tv.nu är en del av Schibsted Media. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer