vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Netflix-filmerna med högst betyg

Johannes Räihä
10 nov, 2023

Netflix filmbibliotek är gigantiskt, vilket gör att det kan vara svårt att veta hur man ska hitta rätt. Vilka filmer är värda att se? Ja, det finns flera sätt att se på det hela förstås. Men ett av sätten är att kika på vilka filmer som fått högst betyg på IMDb. Sagt och gjort – här är Netflixfilmerna med högst betyg.

1. Gudfadern – IMDb: 9,2

För er som inte har sett den klassiska Gudfadern än, så handlar filmen om maffialedaren Vito Corleone (Marlon Brando) och hans söner som håller New Yorks undre värld i ett järngrepp med sina skoningslösa metoder. Ni bör förstås se Gudfadern II och Gudfadern III också.

Det finns en man som har sett mer av världens natur än någon annan. Den här unika dokumentärfilmen är hans vittnesmål. Under sina 93 levnadsår har David Attenborough besökt jordens alla kontinenter, han har utforskat dess vildmarker och dokumenterat den levande världen i all dess rikedom. Nu, för första gången, ser han tillbaka på de avgörande ögonblicken i sitt liv som naturutforskare, liksom på den förödande utvecklingen han har bevittnat under sin karriär.

3. Forrest Gump – IMDb: 8,8

Odödlig klassiker från 1994. Vi får följa den mindre intelligenta men väldigt godhjärtade Forrest Gump (Tom Hanks) liv under tre decennier. Även om hans IQ inte är särskilt högt så kompenserar han det med ett stort hjärta. Han lyckas med att bli krigshjälte i Vietnam, toppidrottare och affärsman.

4. Fight Club – IMDb: 8,8

Jack hatar sitt vanliga liv och när han träffar Tyler Durden är det en revolution i hans tillvaro. Tillsammans startar de en hemlig klubb som breder ut sig till en större och större verksamhet, men samtidigt får Tyler allt mer kontroll över Jack.

5. Terminator 2 – IMDb: 8,6

Dags för klassisk sci-fi-action! Den nu tioårige John kommer ett par år in i framtiden att leda en framgångsrik kamp mot onda maskiner. Ondskans makter från framtiden bestämmer sig därför för att skicka en robot tillbaka i tiden för att mörda John och hans mamma Sarah. Samtidigt skickar de goda en annan Terminator för att skydda honom.

6. Saving Private Ryan – IMDb: 8,6

Saving Private Ryan är förmodligen en av de mest klassiska krigsfilmerna någonsin. Där får vi följa åtta amerikanska soldater som befinner sig i Frankrike under D-dagen – den historiska landstigningen vid Normandie under andra världskriget. Männen tvingas sedan ta sig in bakom fiendens linje för att hitta den försvunna menige Jack Ryan. Men männen frågar sig varför åtta män ska riskera sina liv för en person.

7. Spirited Away – IMDb: 8,6

Under år 2020 blev det klart att streamingjätten Netflix skulle köpa rättigheterna till den japanska animationsstudion Studio Ghiblis verk. Det kan du läsa mer om här. Det innebar att tittarna fick chansen att få se Spirited Away, där huvudpersonen Chihiro vandrar in i en magisk värld som styrs av en häxa – och de som trotsar henne förvandlas till djur.

8. The Pianist – IMDb: 8,5

Den ofattbart begåvade pianisten Wladyslaw Szpilman lever i polska Warsawa under nazisternas utbredning över Europa. Medan hans familj tas till fånga och skickas iväg till arbetsläger, så lyckas Wladyslaw fly undan och gömma sig bland stadens ruiner. Hans livshistoria skildras i den hyllade och kritikerrosade filmen The Pianist.

Vill du hitta ännu fler filmer på Netflix med högt betyg? Besök gärna vår streamingguide. Där kan du använda vår smidiga filterfunktion och hitta serier och filmer baserat på allt från årtal till IMDb-betyg.

Populära inlägg

Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.tv.nu är en del av Schibsted Media. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer