vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Den ultimata halloweenlistan – från zombies till familjeskräck

Johannes Räihä
30 okt, 2023

Halloween är här – skräckens högtid. Då är det förstås på sin plats att sätta sig ner och streama just skräckfilmer. Zombies, klaustrofobi, slashers till vildmarksskräck. Alternativen under genren skräck är många, så därför har vi valt att samla så många skräckfilmer som möjligt på ett och samma ställe. Förbered er på höjd puls, för här har ni en samling filmer för varje subgenre – allt från skräck som passar familjen till det allra blodigaste.

En bra slasher innehåller alltid några ingredienser: en ostoppbar seriemördare och en grupp människor, ofta tonåringar som ligger illa till. Vi har samlat våra favoritfilmer som går att streama, allt från Motorsågsmassakern från 70-talet till moderna inspel som halloween från 2018.

Skräck och komedi kan tyckas vara en märklig blandning, men det har varit en framgångsrik genre genom tiderna som fått oss att ömsom skratta, ömsom bli skrämda. Här har vi samlat våra favoritfilmer i genren som går att streama, däribland What We do in the Shadows och klassiska Scream.

Man behöver inte sitta med hög puls och på helspänn för att en skräckis ska vara bra. Ibland kan det ju vara mysigt att kunna se filmerna tillsammans med barnen i familjen. Så nu vill vi bjuda vi på en lista med mindre läskiga filmer, som passar både för äldre och yngre. Det bjuds på allt från Ghostbusters till Järnjätten.

Ett klassiskt skräckfilms-grepp är att, rent geografiskt, placera filmens handling mitt ute i ingenstans. En övergiven stuga. En avlägsen campingplats. Sedan låter man konstiga saker börja hända. Ni har säkerligen sett kanske både en och två filmer på temat redan, men vi har samlat en hel drös med vildmarksskräckfilmer här. The Cabin in The Woods, The Blairwitch Project och Funny Games är bara några av filmerna som ni hittar i listan.

Body horror är en subgenre av skräck som riktar in sig på hur den mänskliga kroppen angrips och förvrängs på obehagliga sätt. Bland de mest tongivande regissörerna hittar vi David Cronenberg som många säkert känner igenom genom Flugan, men genren har mycket mer att erbjuda. Här streamar du våra favortfilmer inom genren.

Att vara instängd i ett litet utrymme är för många en mardröm, förstås. De inre panikkänslorna man får av att sitta fast är obeskrivbara. För även om klaustrofobi inte tillhör den vanligaste skräckgenren, så tycker vi helt klart att det finns utrymme för en sådan lista här under halloween.

De levande döda är ett av filmvärldens mest välkända och vanligaste monster som man kan finna i skräck men också en rad andra genres från action till komedi. Här har vi samlat våra favoriter som går att streama på temat zombiefilm. Det blir allt från hyllade japanska Train to Busan till I Am Legend med Will Smith i huvudrollen.

Det finns många bra skräckfilmer som inte fått plats på någon av de ovanstående listorna. Så det blir samling av blandade favoriter, där det bjuds på allt från svensk midsommarskräck i Midsommar till klassiska Exorcisten. Varsågoda!

Letar du efter något helt annat? Ingen fara. Det är bara att klicka dig vidare till vår guide, där du hittar det mesta inom streaming just nu.

Populära inlägg

Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.tv.nu är en del av Schibsted Media. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer