vidare till tv.nu
ANNONS
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

”Trolltider” väcks till liv på nytt i årets julkalender

Johannes
Johannes
04 mar, 2023

"Trolltider" återvänder i ny form – SVT avslöjar att historien väcks till liv i årets julkalender.

Trolltider från 1979 så bjöds svenska tittarna på en julkalender som kombinerade jul med stråk av folktro. Troll, feer, häxor och den klassiska scenen med vättens spår som uppenbarar sig i snön som många säkerligen känner igen. Julkalendern med bland annat Eva RydbergSiw Malmkvist och Birgitta Andersson blev så populär att den sändes igen 1985.

Efter 44 år är det alltså dags för SVT att väcka liv i historien – stöpt i ny form. Den kommer gå under titeln "Trolltider – legenden om Bergatrollet". Bland skådespelarna finns namn som Kjell Bergqvist, Nour El-Refai och Malte Gårdinger.

– Det blir en ny historia men mer spännande. ”Sunes jul” ska möta ”Sagan om ringen”, fast det ska passa för hela familjen, säger regissören Lisa Farzaneh.

En av huvudkäraktärerna spelas av Matilda Gross, som vi bland annat sett i Nelly Rapp tidigare.

– För mig är det ofattbart och jag är jättetacksam. Det är en fin historia och ett fint manus. Det är verkligen som att komma in i en saga, säger Matilda Gross.

När en klassisk julkalender väcks till liv på nytt finns en viss oro för att göra folk besvikna, men enligt Lisa Farzaneh är det mest en ”peppande nervositet”.

Julkalendern har som vanligt premiär den 1 december. Fram tills dess kan ni streama originalet av Trolltider här.

Populära inlägg

ANNONS
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy