vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

10 svenska sommarfilmer att streama

Johannes Räihä
02 jul, 2023

De soliga dagarna avlöser varandra som på ett pärlband men när skymningen faller kan man slå sig ner i hängmattan och streama en god film på datorn eller surfplattan. Och när de regngråa dagarna kommer – då kan man krypa upp framför tv:n i soffan med regnet smattrande utanför. En bra film sitter helt enkelt aldrig fel. Varför inte någon svensk klassiker? Vi har samlat 10 av våra favoriter att streama i sommar, där det blir allt från hjärtskärande drama till flamsig komedi. Varsågoda!

Den klassiska filmserien Sällskapsresan regisserad av Lasse Åberg, har genom åren fått någon typ av kultglans. Alperna, Gran Canaria och golfresa till Skottland. I SOS - en segelsällskapsresa så stannar den klantiga duon bestående av Stig Helmer Olsson och Ole Bramserud kvar i Sverige istället, närmare bestämt Stockholms Skärgård där det vankas midsommarfirande. Det blir en blöt historia som inte kommer glömmas bort i första taget.

Det populära gänget från Solsidan-serien dyker här upp i filmformat. Vi får följa med de tre paren Mickan och Fredde, Anna och Alex när de spenderar sommaren i Torekov. Självklart dyker också Annette och Ove "Tjena mannen" Sundberg oinbjudet upp. Det blir en del igenkänning när vardagssituationer dyker upp: kärlek, brustna hjärtan, familjer, svärföräldrar – you name it.

Martin går ut andra ring och flyr betongen i stan för ett sommarjobb på Sandhamns exklusiva seglarrestaurang i skärgården. En helt ny värld öppnar sig för Martin. Han blir omhändertagen av restaurangchefen Gösta, en playboy i centrum av den svenska societeten och möter samtidigt den stora kärleken. I rollerna ser vi bl. a  Peter Dalle och Bill Skarsgård.

Håkan Hellströms karriär har sedan debuten 1999 fortsatt nå nya höjder. Inte nog med att han slagit publikrekordet på Ullevi flera gånger om, 2013 hade även filmen Känn ingen sorg premiär, som är baserad på hans liv och musik. I rollerna ser i bland annat Disa Östrand och Adam Lundgren.

Det är stjärntätt i Sommaren med Göran, där flera folkkära personligheter dyker upp – allt från Peter Magnusson till Christine Meltzer. När Görans kompis Alex blir tvungen att vakta sin flickväns hund över midsommar lyckas han övertala Göran att segla med honom till Doddes lantställe. Det blir en blöt tillställning där Göran söker efter den stora kärleken.

Sommaren är på ingång och Sunes familj har bestämt sig för att åka på semester. Pappa Rudolf vill åka på fiskesemester, men de andra till Grekland. Det blir för dyrt, så familjen kommer fram till en kompromiss: husvagnssemester i Sverige. Sune är inte superförtjust i idén till en början, men ändrar sig snabbt när han träffar den jämnåriga Cornelia.

Hasse och Tages ”Att angöra en brygga” från 1965 har kommit att bli en av de största filmklassikerna i svensk historia. Filmen handlar om fyra söndagsseglare som är på väg till en kräftskiva ute i Stockholm skärgård. Det enda problemet är att ingenting går som planerat och allt faller samman i ett stort haveri. I rollerna ser vi bland annat Gösta EkmanMonica Zetterlund och Lars Ekborg.

I Kay Pollacks hyllade drama Så som i himmelen får vi se Frida Hallgren och Michael Nyqvist i huvudrollerna. Där får vi se hur dirigenten Daniel plötsligt går in i väggen. Han drar sig tillbaka från sitt internationella dirigentjobb och börjar som kantor i en liten kyrkokör i Norrland. Där träffar han en ny kärlek och hans liv vänds upp och ner.

Lasse Hallströms dramakomedi Mitt liv som hund från 1985 så får vi följa den brådmogna 12-åringen Ingemar, som efter att hans mamma blir sjuk och med en bråkig relation med sin bror, skickas iväg till sina släktingar på landet. Där vävs fotboll, tjejer och en ung pojkes upplevelser samman med en ständigt tragikomisk underton. Lasse Hallström har som vanligt skapa fina idyller och fint foto på ett mästerligt sätt.

När Görans familj befinner sig ute på sjön köper han ett hus på exekutiv auktion. Optimistisk och full av energi sätter han igång med att renovera den gamla trävillan. Det visar sig dock snart att drömkåken ruvar på en livsfarlig hemlighet. I den här klassiska komedin från 1993 ser vi bland andra Björn Skifs och Suzanne Reuter i huvudrollerna.

Snickaren Micke och läkaren Veronica är båda runt 40 och nykära. Deras barn hatar varandra, exen krånglar och mötet med svärföräldrarna blir en klasskrock. Den underbara sommaren i den bohuslänska skärgården blir inte riktigt som de tänkt sig.

Det finns alltid en bra guide eller samling för dig som letar efter något helt annat i streamingväg. Du kan också hitta allt det senaste i vår Premiärkalender.

Populära inlägg

Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.tv.nu är en del av Schibsted Media. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer