vidare till tv.nu
ANNONS
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Serier hösten 2021 som du måste hålla koll på

Johannes
Johannes
26 aug, 2021

På seriefronten blev fjolåret minst sagt annorlunda. Seriepremiärer blev uppskjutna och inspelningar inställda. Men nu under hösten ser det ljusare ut. Närmsta månaderna hittar vi många efterlängtade släpp, redo för premiär – så förbered dig på att bli tagen med storm. Vi har listat de serier hösten 2021 som vi ser fram emot mest  i en och samma lista.

Streamingutbudet växer så det knakar kan vi konstatera. Netflix, SVT Play och HBO Nordic är bara några av alla streamingtjänster där ute. Hos oss kan du ha koll på alla premiärer och serier som kommer hos streamingtjänsterna under hösten och få handplockade tips från redaktionen, så du slipper leta i onödan. Vi hjälper dig helt enkelt. Här får ni höstens mest efterlängtade seriepremiärer!

La Casa de Papel – säsong 5 (3 september)

[Action/thriller på Netflix] Nairobi, Helsinki, Tokyo och El Profesor. Många känner säkert igen namnet på några av karaktärerna från den rånarliga som under fyra säsonger gäckat den spanska polisen. Efter den stora stöten mot det spanska myntverket så har situationen blivit allt mer tilltrasslad – så spänningen är fortsatt hög. Premiären av den nya säsong 5 skedde den 3 september.

Threesome – (29 augusti)

[Svenskt drama på Viaplay] En av många seriepremiärer i höst är Viaplays utmanande och känsloladdade originalserie Threesome. Serien kretsar kring det unga paret David och Siri, som sedan de blev tillsammans för sju år sedan varit säkra på sin kärlek till varandra. Men förhållandet sätts i gungning när de hamnar på en efterfest med franska konststudenten Camille. En flörtig lek inleds, där gränserna successivt upplöses.

Billions – säsong 5 (5 september)

[Drama på HBO Nordic] I Billions kastas vi in i kampen mellan två av New Yorks giganter. I ena ringhörnan har vi den skoningslösa åklagaren Chuck Rhoades (Paul Giamatti), och i andra ringhörnan har vi hedgefond-kungen Bobby Axelrod (Damian Lewis). Båda tävlar om att vinna över den andra och bli stadens kung. Den 5 september hade den femte säsongen premiär på HBO Nordic, streama serien här.

American Crime Story – The Impeachment – (7 september)

[Drama] Det närmar sig en tredje säsong av antologin "American Crime Story". Den här delen kommer alltså handla sexskandalen mellan USA:s fd. president Bill Clinton och Monica Lewinsky som utspelade sig i vita huset och som blev en stor internationell nyhet i slutet av 90-talet. Säsongen kommer vara baserad på Jeffrey Toobins bok ”A Vast Conspiracy: The Real story of the Sex Scandal That Nearly Brought Down a President”. I de två första säsongerna av American Crime Story har vi fått följa O.J-simpson-fallet och mordet på modeskaparen Gianni Versace, men nu är det alltså Bill Clintons tur att hamna i rampljuset. Premiärdatum och streamingtjänst har inte annonserats än, men serien produceras av FX.

Lucifer – säsong 6 (10 september)

[Fantasy/kriminaldrama på Netflix] Djävulen har tröttnat på att vara chef i helvetet och drar till Los Angeles, där han öppnar nattklubb och slår sig ihop med en mordutredare. Trots att Netflix kriminaldrama Lucifer gjort stor succé närmar sig nu serien slutet. I september hade den sjätte och sista säsongen premiär.

The Morning Show – säsong 2 (17 september)

[Drama på Apple TV+] Under första säsongen av The Morning Show fick vi se hur nyhetsankaret Alex Levy får reda på att hennes ankarkollega Mitch Kessler fått kicken på grund av sexuella trakasserier, vilket gör att hon tvingas bearbeta det hela och samtidigt göra allt för att få behålla sitt jobb. Ett vågat och osminkat porträtt av den moderna arbetsplatsen. Nu har äntligen andra säsongen kommit av den efterlängtade och stjärntäta serien med bland annat Reese WitherspoonJennifer Aniston och Steve Carell på Apple TV+.

Gåsmamman – säsong 5 (20 september)

[Svensk spänning/thriller på C More] I den femte säsongen av C Mores Gåsmamman, som hade premiär i september, har det gått några år sedan Alexandra Rapaports huvudkaraktär Sonja iscensatte sin egen död. Hennes familj och vänner har då gått vidare med sina liv, i tron att hon är död. Samtidigt leder Sonja kriminella uppdrag utomlands.

Foundation – (24 september)

[Science fiction på Apple TV+] Apple TV+ nya storsatsning är en sci fi-serie, vilken hade premiär i slutet av september. Den är baserad på Isaac Asimovs banbrytande romantrilogi och tar tittaren med på en intergalaktisk resa, där en grupp som titulerar sig som Foundations gör allt för att rädda mänskligheten från ett förestående hot.

Solsidan – säsong 7 (17 oktober)

[Svensk komedi på TV4 Play] I den sjunde säsong får vi fortsatt följa familjerna i Stockholms finare område Solsidan när de konfronteras med livskriser och livsstilsförändringar. Alex och Anna står åter inför en skilsmässa, medan Mickan fyller 40 och får ett plötsligt infall att påbörja en influencerkarriär. Fredde söker svar på vad som gör honom lycklig och under resans gång lyckas han återförenas med sin bakgrund inom synthrörelsen. Vi får också se Ove konfronteras till sist med sin egen snålhet och hans nyfunna generositet oroar Anette. Fullt ös med andra ord.

Bonusfamiljen – säsong 4 (25 oktober)

[Svensk dramakomedi på SVT Play] FelixMoa och Clara Herngren har tillsammans skapat Bonusfamiljen. En serie om hur det är att leva i en bonusfamilj. För många är det säkert hög igenkänningsfaktor i många av seriens situationer, för den har blivit väldigt populär sedan den hade premiär. I oktober är det dags för en ny färsk säsong. Där får vi bland annat se Patrik hamna i en konflikt på jobbet och Martin och Sima tvingas flytta hem till Bigge, där även Danny numera bor.

Succession – säsong 3 (18 oktober)

[Drama på HBO Nordic] Succession kretsar kring den åldrande, rika mediemogulen som på ålderns höst börjar leta efter en efterträdare inom sitt stora företag. Fokuset riktas mot människorna närmast honom, det vill säga hans hans fyra barn. En serie fullmatad med maktspel, politik och defekta familjeband som fascinerat tittare världen över. Den tredje säsongen hade premiär 18 oktober och nu kan du se du hur familjefejden utvecklas till ett inbördeskrig här.

Locke & Key – säsong 2 (25 oktober)

[Äventyr/spänning på Netflix] När deras pappa plötsligt dör så flyttar de tre syskonen till släkthuset Keyhouse tillsammans med sin mamma. Syskonen upptäcker snabbt att i huset finns magiska nycklar dolda. Nycklar som på ett eller annat sätt verkar vara ihopkopplade med faderns död. Locke & Key är en skräckserie som passar både de något yngre och även de äldre.

Dexter – säsong 9 (8 november)

[Kriminalare på Paramount+] Tro det eller ej. Seriemördaren Dexter Morgan återvänder för nya avsnitt efter att (det som vi trodde var) sista säsongen sändes 2013. Det blir förmodligen en av höstens mer spännande seriepremiärer. Tydligen kunde han inte hålla sig borta från sin lust att mörda. Men invånarna i Miami behöver inte oroa sig den här gången, den nya säsongen utspelar sig nämligen en bit norrut, närmare bestämt i det lilla samhället Iron Lake, New York. Säsongen har världspremiär 8 november.

The Beatles: Get Back – (25 november)

[Dokumentär på Disney+] Det är inte många seriepremiärer i den här listan som är av dokumentära sorten, men här har vi en i alla fall. Redan i slutet av 2019 släpptes nyheten om att Sagan om Ringen-regissören Peter Jackson jobbade på en Beatles-dokumentär, vilket vi skrev om här. Från början var det tänkt att bli en dokumentärfilm, men det blev så pass mycket material att man valde att dela upp det i tre delar på en total speltid på 6 timmar.

The Witcher - säsong 2 (17 december)

[Fantasy på Netflix] The Witcher gjorde stor succé när den hade premiär i slutet av 2019. Trots att filmkritiker världen över sågade The Witcher så visade sig publiken tvärtom älska Netflix tv-adaption av den populära bokserien. Så pass mycket att den slog tittarrekord på streamingplattformen med 76 miljoner tittare den första månaden. Det är nu bekräftat att äventyret med monsterjägaren Geralt of Rivia i spetsen får en fortsättning den 17 december.

Cobra Kai – säsong 4 (december)

[Dramakomedi på Netflix] Cobra Kai är en nostalgisk tripp till det ljuva 80-talet som passar perfekt när du vill se något lättsamt. Baserad på kultfilmerna Karate Kid, får vi återigen se både William Zabka och Ralph Macchio dyka upp igen i vuxen ålder. De två ärkerivalerna är visserligen vuxna nu, men rivaliteten sitter fortfarande i. En fjärde säsong är på ingång i december enligt Netflix, men något officiellt datum finns ännu inte.

The Book of Boba Fett – (december)

[Action/äventyr på Disney+] Disneys Star Wars-serie The Mandalorian, som utspelar sig fem år efter Jedins återkomst, är möjligtvis en av de mest omtalade serierna senaste åren. Första och andra säsongen nådde stor framgång och många tittare hoppades på en tredje säsong skulle dyka upp snabbt. Men Disney+ verkar ha andra planer. För i December får vi istället se en annan prisjägare hamna i blickfånget på Disney+ -  nämligen Boba Fett. Kanske en av årets mest efterlängtade seriepremiärer?

En kunglig affär – (december)

[Svenskt drama på SVT play] Baserad på verkliga händelser berättas historien om den hemliga relationen mellan källarmästaren Kurt Haijby och Sveriges kung Gustaf V. Bubblan spricker när Haijbys hustru begär skilsmässa och som orsak anger sin makes otrohet – med Sveriges kung. SVT:s storsatsning blir med andra ord en av många spännande seriepremiärer att se fram emot.

Letar du efter något annat att streama? Besök gärna vår guide. Här kan du filtrera filmer och serier baserat på IMDb-betyg, årtal, genre och mycket annat. I vår premiärkalender hittar du massvis med andra seriepremiärer.

Populära inlägg

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy