vidare till tv.nu
ANNONS
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

5 filmer på SVT Play du inte får missa

Johannes
Johannes
18 jan, 2023

Det finns fullt av bra filmer på SVT Play just nu – flera som du absolut borde se. Vilka? Det får du svar på här nedanför. Vi har plockat ut fem favoriter, där det blir en härlig blandning av svensk komedi till hyllat kostymdrama.

Vietnamkriget har skildrats åtskilliga gånger på film, och Apocalypse Now är förmodligen en av de mest kända verken. Där får tittaren se hur Kapten Willard får reda på att han skickas iväg på ett topphemligt uppdrag: han ska ta sig upp för floden till gränsen mellan Kambodja och Vietnam. Där ska han eliminera den galna fd. amerikanska översten Kurtz, som härskar över området sedan en tid tillbaka.

Fyra stycken outsiders förutspår världsekonomiska kollapsen, men varken storbanker, medier eller regeringen tror på dem. Då uppstår idén om att utnyttja deras ignorans till kvartettens fördel. I The Big Short ser vi flera bekanta ansikten, bland andra Steve CarellRyan Gosling och Christian Bale.

I Josef Fares hyllade komedi Kopps från 2003 så utspelar sig en Kling och Klang-liknande historia. I fokus hamnar fyra poliser i en småstad, vars station hotas av nedläggning. Men kvartetten vägrar låta det hända och bestämmer sig för att dra igång en brottsvåg i området för att rättfärdiga polisstationens existens.

Det finska drama Den eviga vägen ligger uppe på SVT Play fram till den 12 februari. I filmen följer vi fackföreningsledaren Jussi Ketola, som tvingas in i Sovjetunionen av finska nationalister eftersom dem tror att han är kommunist. Även om livet i Sovjet till en början verkar bra så förvandlas snar tillvaron till ett rent helvete.

I filmatiseringen av Jane Austens klassiska Stolthet och fördom följer vi den unga Elizabeth Bennet, en av fem giftasvuxna systrar, som har en komplicerad relation till den stele, välbärgade Mr Darcy. Allt medan Mrs Bennet försöker gifta bort sina döttrar. Tillgänglig till 12 februari!

Precis som vanligt kan du filtrera bland tusentals filmer hos oss på tv.nu, där du kan välja ut titlar baserade på allt från betyg, årtal till genre och mycket mer! Ta dig en titt här.

ANNONS
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy