vidare till tv.nu
ANNONS
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Gratis filmer att streama – här är våra favoriter just nu

Johannes
Johannes
26 jul, 2022

Det finns massvis med kritikerrosad och sevärda filmer att streama - helt kostnadsfritt. Men det är inte lätt att navigera sig i detta hav av filmtitlar. Vilken är värd att se? Vilken borde man skippa? Vi på tv.nu har valt ut våra favoriter just nu – så att du slipper krångla.

Den relativt nya streamingtjänsten Cineasterna som nämns nedanför är bibliotekens egen tjänst – som är kostnadsfri. Det enda du behöver är ett bibliotekskort. Mer finns att läsa på deras hemsida!

Memories of Murder – SVT Play

SVT har varit generösa under sommaren där man bjuder på Parasit-regissören Bong Joon-Hos samtliga filmer. En av filmerna är Memories of Murder, där man följer två Sydkoreanska poliser som utreder en serie bestialiska kvinnomord. Missa inte!

The Big Sick – Cineasterna

Sugen på en lättsam komedi? Då är The Big Sick filmen du letar efter. I den får vi se Kumail som kämpar för att övervinna uråldriga traditioner och skyhöga förväntningar hos sin familj. Föräldrarnas högsta önskan är nämligen att han utbildar sig till advokat och gifter sig med en välutbildad tjej av pakistanskt ursprung. Istället blir Kumail ståuppkomiker och skådespelare och dessutom blir han kär i Emily.

And then We Danced – SVT Play

Det kritikerrosade Georgiska dramat följer Merab, som dansar i det georgiska nationalkompaniet med sin partner Mary och drömmer om en plats i huvudkompaniet. Hans tillvaro vänds upp och ner när den karismatiske Irakli en dag ansluter till kompaniet och blir hans största rival, men även hans största åtrå. Nu står Merab inför valet om han ska följa sitt hjärta och bryta sig loss från den konservativa miljö han befinner sig i och därmed riskera att förlora allt han har kämpat för.

Porträtt av en kvinna i brand – SVT Play & Cineasterna

Porträtt av en kvinna i brand går på temat förbjuden kärlek. Året är 1760 och i Frankrike har konstnären Marianne fått i uppdrag att göra ett porträtt av Héloïse, en ung kvinna som just lämnat klostret. Héloïse ska giftas bort och brudgummen vill se hur hon ser ut. Men hon vill inte gifta sig och Marianne måste måla henne i smyg. Hon iakttar Héloïse om dagen och målar henne i hemlighet på natten. Mellan de två kvinnorna växer en intimitet och attraktion fram. Filmen är regisserad av Céline Sciamma, som tidigare regisserat både Tomboy och Girlhood.

Loving Vincent – Cineasterna

Loving Vincent ger en unik bild av Vincent Van Goghs konstnärskap, liv och död. Filmen är den första i sitt slag – den är nämligen världens första helt oljeanimerade film. Över 150 konstnärer har tillsammans sett till att återigen ge liv åt Vincent van Gogh.

Populära inlägg

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy